Köpa valp från Maybe Tails


Läs detta innan du vill köpa valp av mig!


Dom hundar jag har som mål att avla fram i min uppfödning passar dig som vill vara aktiv med din hund. För mig betyder aktivitet inte att man går promenader, cyklar eller springer, för mig betyder det att du aktiverar och arbetar med din hund. Har du en tävlingsambition bruks/lydnad/vallning/agility eller behöver din hund i praktiskt arbete på gården har du förtur att köpa valp.


I min stamtiks linjer finns ett visst mått av skärpa och vakt vilket innebär att dom inte passar som sällskapshundar.


Själv tävlar jag numera endast i vallning och målet är att hundarna ska bli duktiga vall och brukshundar. Då krävs det att dom kan arbeta självständigt, är nyfikna, orädda, lekfulla och har ett stort mått av

”jävlar anamma”. Idag kan du se kennelstatistik på SKK hunddata vilket kan vara en god hjälp för dig när du bestämmer dig för att köpa valp.


Om hundens färg, ögonfärg eller svanslängd är det som står högst på din önskelista så är jag inte rätt uppfödare för dig.


Jag har inga tävlingskrav på dig som valpköpare, men jag skulle bli jätteglad och stolt om du meriterar upp din hund.


Vill också att du höftledsröntgar hunden när den är strax över året.


Jag vill att du kommer på det MH som jag arrangerar för varje kull och lite skämtsamt brukar vi säga att det är egen begravning eller löp som gäller för att utebli.

Framförhållningen på MH´t är oftast nästan ett år så jag tror och vet att det går att planera in.


Det är också bra om du kommer på de läger och träffar som jag anordnar. För mig är det viktigt att vi håller kontakten och det är viktigt för mig att få se vad det blir av hundarna för att kunna göra en utvärdering. Självklart får du också träningshjälp om du behöver och jag/vi vill finnas för dig och din hund hela hundens liv. På kennelträffarna som anordnas har vi oftas en eller flera instruktörer och man tränar på den nivå man är. Vi brukar dessutom ha väldigt trevligt tillsammans

(se under läger och träffar).


Om du/ni kan ställa upp på det som står här ovan och  fortfarande skule vilja köpa en Maybe Tailsare så är du välkommen att ta kontakt för vidare diskussioner.Raderna nedan hittade jag på uppfödar kollegan Susanna Skoglunds hemsida och jag tycker dom är 

bra så jag tar mig friheten att citera dom:


Hjälp rasen åt rätt håll!

Stöd de uppfödare som väljer att sammarbeta och följer rasklubbens riktlinjer och avelsarbete. Valpkullar som följer rasklubbens valphänvisningskrav finns under rasklubbens valphänvisning. Dessa valphänvisningskrav är satta för att följa RAS riktlinjer och utveckla australian shepherden åt rätt håll. Rasen är en vall och brukshund!