Valpplaner/Puppies 2020-2021

Senast uppdaterat

19 oktober
Foton under Sjöraportskullen
Grattis sidan
11 oktober
Sjörapportskullen
5 oktober
Bloggen uppdaterad
Nytt album i Fotoalbumet
samt Grattis sidan


Ibland ändras planer och det är vad som hänt nu.


Tanken var att para Cam i höst men den parningen flyttas fram till våren 2021, du kan läsa om Cam och Rush längre ner på sidan.

 

Nu är Ayla (SE 48728/2014 Korad RLD F RLD N Maibe Tails Neli) parad med Kenzo (SE19092/2012 Korad Stjernborgens Kenzo) och om allt går enligt plan så blir det valpar runt 10 oktober

Foton från parningsresan hittar ni i Fotoalbum. Eftersom valparna blev till på en ö i Stockholms
skärgård där man är väldigt intresserad av vädret bestämde vi att temat på denna kull kommer att bli Sjörapporten. Många roliga namn kan man hitta där t.e.x. Åska, Bris, Kuling, Frost, Skur, Dugga, Flinga, Töa, Storm, Fog, Thunder, Haze, Rusk ja det är bara att spåna på och det behöver ju inte vara på svenska.


Ayla bor hos sin ägare Ennelie Sjöberg i Kil, Värmland och tävlas numera i Spår och Lydnad. Vi har pratat länge om att ta en kull på Ayla och nu är det bestämt att det blir så. Nu är hane bestämd och det blir Kenzo. Kenzos matte Monica har en son efter Aylas mamma Leasy i Militärkullen, Yster heter han. Redan första gången jag träffade Kenzo blev jag jätte förtjust. En balanserad vänlig kille med stor integritet och stor arbetslust. En hund som aldrig ger sig och som har sin styrka i specialen, tror att detta kan matcha upp Ayla väldigt bra. Att dom sedan är korrekt byggda gör ju inte saken sämre.

 

Ennelies egna ord om Ayla:

Ayla är en lättsam och trevlig tik som är trygg i sig själv. Hon är enkel i vardagen och att ha med på nya ställen, med en medfödd av- och påknapp. Vi tränar och tävlar lydnad och bruks-spår, hon är startad i Lk3 och Lägre Spår. Uppmeriterad i rally i samband med att jag körde min äldre tik, Ayla har inte startat avancerad. Vi tränar även nosework som aktivering men utan tävlingsambitioner. Då jag tidigare jobbade med mjölkkor så vallade vi även en del, men eftersom jag tycker tävlingslydnad är roligare så prioriterade vi att lägga träningstiden där. Däremot var hon med mig varje dag och gjorde vardags sysslor i ladugården, hämtning av kor för mjölkning, byte av hage, utsläpp av kalvar och kvigor o.s.v. I träning är hon väldigt kampglad och föremålsintresserad, kvicktänkt, trygg i olika miljöer, en rolig hund att träna! Det jag önskar är mer eget driv och "jävlar anamma". I självständigt arbete, som exempelvis spår, så har vi fått jobba för att stärka hennes självkänsla och att hon inte ska be mig om "hjälp". I övrigt är hon väldigt social, kryper gärna upp i knä och myser, och jag får ofta höra "vilken otroligt trevlig aussie!" hon är.


Monicas egna ord om Kenzo:

Kenzo är ju en aussie, vilket innebär att de  ställer upp på det mesta och tycker det är superkul. Stämmer helt in på in Kenzo. Han är alltid med oss på båten, på skidor i fjällen, på krogen, på shoppingrunda...... Anpassar sig och smälter in. Är ”lagom” intresserad av folk, hälsar men inte så mycket mer. Träning är bästa han vet, gör alltid sitt bästa och ger aldrig upp vare sig i spåret, på lydnadsplanen eller i specialsöket. Det vi har fått jobba lite extra med är att få till en samlad start i spårupptag, sök etc, vilket jag tolkar som iver att få komma igång. Just nu koncentrerar vi oss på specialsök där han verkligen får visa upp sin ihärdighet och stora arbetslust. Under jaktsäsongen är han med husse som eftersökshund i jaktlaget.


Stamtavlan gjord av Paula Alden

Foto Ennelie Sjöberg 0ch Tina Johansson


Cam och Rush
Parningen framflyttad till våren 2021


Rush är importerad från USA och ägs av Carina Ström Kalote´s kennel. Rush är en hund jag haft privilegiet att få följa sedan han kom till Sverige. Rush är uppflyttat till Lägr spår, utstäld med Very Good och  har startat VP nöt (den gången räckte det inte hela vägen men kapacitet finns) han är även meriterad på ASCA prov ATDs, OTDc,STDd


Cam kan ni läsa om på hennes sida.

Denna kull uppfyller SASK samtliga krav för valphänvisning.
Nedan valparnas stamtavla samt lite bilder.
Beräknad parning januari-februari

Lägger in ett litet kanske........ förhoppningsvis kommer Rush att para en annan tik under 2020. Lyckas den parningen är allt frid och fröjd i annat fall kanske det kan bli aktuellt med byte av hane. Vill ju att Cams första parning ska bli lyckad och att dom verkligen har "tycke" för varandra.