Tulpankullen 2019

Tulpankullen

20190321

WTCH SE48727/2014 Maibe Tails Tres OFTDs

och

WTCH Jolly Sox des Compagnon du Berger

8 valpar fördelat på 1 tikar och 7 hanar

Temat på denna kull blir tulpaner och eller tulpansorter allt för att hedra Holländaren Sox.


MH gjordes på Tulpanerna 30 augusti 2020, vill tacka Micke Wadström och Rotweilerklubben som lånade ut sin bana så att vi kunde ha ett MH. Planen var Skövde BK men eftersom deras bana har blivit demolerad så gick det inte att ha MH´t där.

Överlag är jag nöjd med MH´t, lekfulla, kampglada, nyfikna, modiga med snabb avreaktion och alla är skottfasta. Om jag kunde önska något så är det att det kanske skulle behövas lite mer "skärpa" (vilket i och för sig kan komma med ålder), hanteringen av testledaren var det ingen hund som direkt ville. Oroar mig inte jätte mycket eftersom jag vet att det inte är ett problem.

För mig är MH oerhört viktigt för att kunna utvärdera min avel. Resultat för enskild individ är viktigt men det är resultatet på hela kullen som ger mig svar (eller fler frågetecken) och som hjälper mig med utvärdering och mina framtida avelsplaner. Den här kullen har gett mig svar på många frågor och som sagt är jag nöjd.


TACK! till er alla valpköpare som åkt långt men ändå ställer upp.

          

Maibe Tail´s Van Eijk
"Eijk"
Eijk hittar vi hos Karin Graaf utanför Ludvika


Maibe Tail´s Merlot

I Björkliden strax norr om Abisko hos Linnea Arrhen finns Merlot


Maibe Tail´s Saxatilis

"Saxe"

Saxe fick en "tvåbent" lillebror srax efter att han flyttat hem til Sankt Olof i Skåne och ny matte och husse Kristofer och Sofie


Maibe Tail´s Dallas

Dallas fick en stor familj i Vimmerby 


Maibe Tail´s Hermitage

"Tage"

Finns tyvärr inte med oss längre

20190321-20200611

Maibe Tail´s White Marvel
"Marre"

Marre busar till livet för familjen Johansson och vi hittar dom utanför Katrineholm

Marre var inte med på vårt kull MH så resultat meddelas senare.

Maibe Tail´s Friendship
"Shippen"

Shippens finns nära och bor i Karlsborg hos Matilda Svensson

Maibe Tail´s Orange Cassini

"Ini"

Lilltösen hamnade utanför Lilla Edet hos Anette Grahn. Det är Anette som gjort dom fina kampleksakerna som alla valpar fick med sig vid leverans. Än en gång TACK!


Jag träffade Sox i Holland 2016 när han gjorde sin första Started klass och belev otroligt förtjust i honom. Trevlig liten hund och en fantastisk vallhund.

Sox ägs av Shirley och Ben de Boer i Holland

https://farmersfour.jimdo.com/

på deras hemsida finns mer information, stamtavla och flertalet filmer


När vi var på parningsresan till Holland passade vi såklart på att valla lite också och fick då se Sox son. Vi får verkligen hoppas att egenskaperna nedärvs på samma sätt med Tres som mamma.


Shirleys ord om Sox:

Sox is an easy going, uncomplicated young male. Loving cuddly and sweet he always manages to get the attention. Very biddable, one cross word is enough but persistent in trying again later. He is friendly towards strangers and is also good with other dogs, he prefers to avoid any challenges but will defend himself if needed, he is not the type to go charging into anything.

He is easy to train, thinks about what he is doing, instinctive and biddable.


Mina ord om Tres:

Tres är en vänlig och ganska förarmjuk tik. Jag har bara vallat med henne och hon blev WTCH väldigt tidigt, 26 månader. Såklart väldigt roligt men jag kan nog tycka att vi kanske borde ha befäst alla grunder bättre innan vi kom så långt. Tres största styrka är när vi kommer till "riktigt"praktiskt arbete och i tävlingsform Farm Trail. Hennes lugn och styrka gör att hon flyttar djuren lugnt, ingen stress på djuren och det ser ganska enkelt ut.