Fritto

Senast uppdaterat

28 maj
Palindromkullen

13 maj
Köpa valp från Maybe Tails

7 maj

Bilder på startsidan och Palindromkullen

4 maj
Konkreta planer årets läger under Läger och Träffar

28 april
Nytt under Valplaner

25 april

Info om 2020 läger under läger och träffar
Korad SE UCH TJH

Mr Binks Fritto Banditto

"Fritto"

S41257/98


Fritto var min första Aussie, det var när jag träffade Frittos pappa Texas som jag föll för rasen. Första träffen var kanske inte så kul, han "nockade" mig så glasögonen gick i tusen bitar. Känslan när jag såg honom var bara WOW en sån här vill jag ha.


När det sedan blev dags för Texas att bli pappa var jag naturligtvis spekulant på en valp, jag ville ha en tik. Nu blev det inte så Fritto valde mig. Varje gång jag var på besök för att titta på valparna kom han och parkerade sig i mitt knä. Hmmm det blev med andra ord så att jag kom hem med en hane. Ett val jag aldrig ångrat. Tack Gun och Bernt Markert Mr Binks Kennel för att jag fick previlegiet att köpa denna underbara hund.


Vi tävlade spår och lydnad, togs oss till Elit med certpoäng, var jäkligt nära cert men vad hjälper det. Axel (sonen) körde upp honom till TJH och var två år i rad snubblande nära SM.


Mina planer på att avla växte i och med Fritto och han blev pappa till Ica´s första kull. Ica var lite specialdesignad för just Fritto och tanken var linjeavel på Fairoaks linjerna. Min kunskap var inte så stor då och jag hade ju hoppas på att dubblera alla fördelar hos Fritto och Ica. Så blev det på halva gänget medans på den andra halvan visade sig bristerna dessto mer. Idag hade jag inte valt att göra en så här nära linjeavel och det är ju av misstagen man lär sig. Jag är glad och stolt över kullen och dom hundar som blev bra blev riktigt bra.