Sjörapportskullen 2020

SE62184/2020 Maibe Tails Dimma

ägare
Ennelie Sjöberg som även äger kullens mamma Ayla

SE62183/2020 Maibe Tails May-Day

ägare

Emma Jansson och Robin Strid

SE62185/2020 Maibe Tails Snö-Yra

ägare

Ann-Christine Eriksson Göbel och Jens Göbel

SE62186/2020 Maibe Tails Drizzle

ägare

Carina och Kjell Alnegren

SE62187/2020 Maibe Tails Black-Ice

ägare

Lena Holm

SE62189/2020 Maibe Tails Hurri-Cane

ägare

Jenny Nyberg och David Christensson

SE62188/2020 Maibe Tails Stormy-Rex

ägare

Rebecca Wrigby och Johannes Lindh

Detta är vad jag skrev inför parningen:

Ayla bor hos sin ägare Ennelie Sjöberg i Kil, Värmland och tävlas numera i Spår och Lydnad. Vi har pratat länge om att ta en kull på Ayla och nu är det bestämt att det blir så. Nu är hane bestämd och det blir Kenzo. Kenzos matte Monica har en son efter Aylas mamma Leasy i Militärkullen, Yster heter han. Redan första gången jag träffade Kenzo blev jag jätte förtjust. En balanserad vänlig kille med stor integritet och stor arbetslust. En hund som aldrig ger sig och som har sin styrka i specialen, tror att detta kan matcha upp Ayla väldigt bra. Att dom sedan är korrekt byggda gör ju inte saken sämre.

Ennelies egna ord om Ayla:

Ayla är en lättsam och trevlig tik som är trygg i sig själv. Hon är enkel i vardagen och att ha med på nya ställen, med en medfödd av- och påknapp. Vi tränar och tävlar lydnad och bruks-spår, hon är startad i Lk3 och Lägre Spår. Uppmeriterad i rally i samband med att jag körde min äldre tik, Ayla har inte startat avancerad. Vi tränar även nosework som aktivering men utan tävlingsambitioner. Då jag tidigare jobbade med mjölkkor så vallade vi även en del, men eftersom jag tycker tävlingslydnad är roligare så prioriterade vi att lägga träningstiden där. Däremot var hon med mig varje dag och gjorde vardags sysslor i ladugården, hämtning av kor för mjölkning, byte av hage, utsläpp av kalvar och kvigor o.s.v. I träning är hon väldigt kampglad och föremålsintresserad, kvicktänkt, trygg i olika miljöer, en rolig hund att träna! Det jag önskar är mer eget driv och "jävlar anamma". I självständigt arbete, som exempelvis spår, så har vi fått jobba för att stärka hennes självkänsla och att hon inte ska be mig om "hjälp". I övrigt är hon väldigt social, kryper gärna upp i knä och myser, och jag får ofta höra "vilken otroligt trevlig aussie!" hon är.


Monicas egna ord om Kenzo:

Kenzo är ju en aussie, vilket innebär att de  ställer upp på det mesta och tycker det är superkul. Stämmer helt in på in Kenzo. Han är alltid med oss på båten, på skidor i fjällen, på krogen, på shoppingrunda...... Anpassar sig och smälter in. Är ”lagom” intresserad av folk, hälsar men inte så mycket mer. Träning är bästa han vet, gör alltid sitt bästa och ger aldrig upp vare sig i spåret, på lydnadsplanen eller i specialsöket. Det vi har fått jobba lite extra med är att få till en samlad start i spårupptag, sök etc, vilket jag tolkar som iver att få komma igång. Just nu koncentrerar vi oss på specialsök där han verkligen får visa upp sin ihärdighet och stora arbetslust. Under jaktsäsongen är han med husse som eftersökshund i jaktlaget.


Stamtavlan gjord av Paula Alden

Foto Ennelie Sjöberg och Tina Johansson